Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά / 45 λεπτά στο φούρνο

Υλικά (για 48 κομμάτια):

  • 15 κομμάτια από φύλλο κομμένα χιαστί ( θα έχετε λοιπόν 30 φύλλα διαστάσεων 13χ 8).
  • 2 ½ μικρά φλιτζάνια αμύγδαλα ζεματισμένα, καθαρισμένα από τη φλούδα τους, ψιλοκομμένα.
  • 1 κούπα αποξηραμένους χουρμάδες, ψιλοκομμένους
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2/3 της κούπας του τσαγιού ανάλατο, λιωμένο βούτυρο.

Σιρόπι Rooibos:

  • Φτιάξτε ένα δυνατό φλιτζάνι τσαγιού Rooibos (ΗΝΤ-1158), χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας από το βότανο. (Διπλάσια ποσότητα από αυτή που θα χρησιμοποιούσατε αν το πίνατε ως ρόφημα).
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
  • Βάλτε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες, τη ζάχαρη,  τα μπαχαρικά και αφήστε τα στην άκρη.
  • Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων 9 χ 13. Βάλτε ένα κομμάτι από το φύλλο και περάστε το με βούτυρο με ένα πινέλο. Βάλτε από πάνω ακόμα ένα κομμάτι φύλλο και περάστε και αυτό με βούτυρο με ένα πινέλο. Βάλτε συνολικά 10 φύλλα στον πάτο του ταψιού σας (πάντα να βουτυρώνετε πριν ακουμπήσετε το επόμενο φύλλο).
  • Ρίξτε το ¼ της ζύμης από το μπολ, πάνω στα φύλλα του ταψιού. Πάνω στη ζύμη ρίξτε ένα ένα, 3 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Ρίξτε ακόμα ¼ της ζύμης από το μπολ, και ξανά από πάνω ένα ένα, 3  βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει το περιεχόμενο του μπολ. Χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα φύλλα που περίσσεψαν για να σκεπάσετε το ταψί, προσέχοντας πάντα να βουτυρώνετε τα φύλλα πριν τα τοποθετήσετε.
  • Κόψτε τον μπακλαβά σε τετράγωνα και μετά κόψτε διαγώνια για να κοπεί σε τρίγωνα. Ψήστε για 40 με 50 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
  • Μέχρι να ψηθεί ο μπακλαβάς, ετοιμάστε το σιρόπι. Αναμίξτε το τσάι honeybush, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε μία μέτρια κατσαρόλα.
  • Αφού βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά, και ανακατέψτε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μετρίου πάχους σιρόπι.
  • Εφόσον ο μπακλαβάς ψηθεί αφήστε τον να κρυώσει για 15 με 20 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αφήστε τον να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται για μία εβδομάδα.

Η επιπρόσθετη γεύση του πράσινου τσαγιού δίνει σε αυτό το υπέροχο γλυκό ακόμα πιο ντελικάτη γεύση.

Υλικά για την καραμέλα:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού νερό 

Υλικά για την κρέμα:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι πράσινο τσάι (προτιμήστε το Sencha ή το Bancha)
¾ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
½ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κόκκο βανίλιας σπασμένο ή βανίλια εμπορίου άσπρη σε σκόνη
3 αυγά ολόκληρα
2 ασπράδια 

 Ζεστάνετε το φούρνο στους 160ο C

  1. Σε μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα, το τσάι, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και για επιπλέον γεύση ρίξτε τα φύλλα του τσαγιού που έμειναν στο σουρωτήρι σας μετά την ετοιμασία του. Κρατήστε τα στην κατσαρόλα μέχρι να βράσει το μίγμα και μετά σουρώστε τα.
  2. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέστε μικρή ποσότητα από το ζεστό μίγμα γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο ζεστό μίγμα γάλακτος. Γεμίστε μικρές φόρμες μέχρι τα ¾ .
  3.  Βάλτε τις φόρμες σε ταψί και ρίξτε ζεστό νερό μέχρι τη μέση τους. Ψήστε για 10-15 λεπτά για μικρές φόρμες  ή για 20-30 λεπτά για φόρμες των 175 ml. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, βάλτε ένα λεπτό μαχαίρι στη μέση της φόρμας. Αν βγει χωρίς υπολείμματα κρέμας τότε είναι έτοιμο. Βγάλτε τις φόρμες από το νερό και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσουν λίγο βάλτε το λεπτό μαχαίρι στις άκρες της φόρμας για να πάρει λίγο αέρα και βάλτε ένα μικρό πιατάκι από πάνω. Αναποδογυρίστε τη φόρμα ώστε να πέσει η κρέμα στο πιατάκι. Αν δεν τις  σερβίρετε αμέσως τοποθετήστε τις στο ψυγείο σας.

Παγωμένος Φυσικός Χυμός με Πράσινο Τσάι - Green Tea Smoothie

Το smoothie  (σμούθι) είναι ένα παγωμένο ρόφημα  φτιαγμένο από φρέσκα φρούτα, χυμό φρούτων και πάγο κτυπημένα στο μπλέντερ. Η εμφάνιση του smoothie, έχει καταγραφεί από την δεκαετία του τριάντα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, βασισμένο σε Βραζιλιάνικες συνταγές, και  τα πρώτα smoothie ήταν φτιαγμένα από μπανάνα και ανανά.   Σήμερα, εκτός από φρούτα, πολλά smoothie περιέχουν αντί για τριμμένο πάγο, παγωμένο χυμό φρούτων, παγωμένο γιαούρτι, παγωμένο τσάι, και αντίθετα από τα milkshakes, δεν περιέχουν παγωτό, αλλά μπορούν να περιέχουν μικρές ποσότητες γάλατος. Ένα καλό smoothie τσαγιού προσφέρει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού δίνοντας ενέργεια και προσφέροντας ταυτόχρονα ένα απολαυστικό παγωμένο ρόφημα. 

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία
 
Υλικά: Για δύο μεγάλα ποτήρια

  • 2 κουταλιές της σούπας Sencha Peach ή οποιοδήποτε πράσινο τσάι σας αρέσει (π.χ. Sweet Orange Wedges, Gunpowder, Sencha Mango)
  • 1/2 Λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό ή 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κούπα κομματάκια  βερίκοκου αποφλοιωμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  • 2 φλιτζάνια χυμό βερίκοκου.
  • 1-1/2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 δόση κανέλας (όσο πιάσουν τα 3 δάχτυλα).
  • 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάστε το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες στο σακουλάκι και γεμίστε με αυτό ένα ειδικό σακουλάκι για παγάκια.
  • Τοποθετήστε το τσάι στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  • Αναμίξτε τα παγάκια του τσαγιού μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.
  • Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο και σερβίρετε το αμέσως σε ψηλό ποτήρι.
  • Στολίστε το ποτήρι με φέτες λεμονιού η πορτοκαλιού και απολαύστε το.
  •  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω συνταγή προσθέτοντας όποια γεύση τσαγιού επιθυμείτε. 

Παραλλαγές:

Οι δυνατότητες να απολαύσουμε το τσάι αποδεικνύονται  απεριόριστες, αρκεί να έχουμε φαντασία και όρεξη για πειραματισμούς. Δοκιμάστε τη συνταγή μας και πέστε μας τη γνώμη σας. Κάντε άφοβα αλλαγές που πιστεύετε ότι ταιριάζουν και δοκιμάστε νέες συνταγές.

Ο καιρός άνοιξε και ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο πιο...καλοκαιρινά! 
Σας προτείνουμε λοιπόν μια γνωστή σε όλους γεύση, το mojito, αλλά κάπως διαφορετικό.  Το Μοχίτο (mojito) είναι ένα παραδοσιακό Κουβανέζικο κοκτέιλ που φτιάχνεται με δυόσμο, ρούμι, μαύρη ζάχαρη, lime και σόδα.  Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε την συνταγή και να δημιουργήσουμε το teajito με γεύση δυόσμου που προέρχεται από τα φύλλα τσαγιού του Moroccan Mint, πετυχαίνοντας έτσι μία απρόσμενη ελαφριά γεύση που θα σας ταξιδέψει ή στο Morocco ή στην Κούβα! Εάν χρησιμοποιήσετε περισσότερο ρούμι τότε ετοιμαστείτε για Κούβα αλλιώς η πιο ελαφριά μορφή του, σας εξασφαλίζει εισιτήριο για Morocco...

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά  
Χρόνος παραμονής στο ψυγείο: 4 ώρες
Υλικά:

  • 2 μεγάλα φύλλα Δυόσμου
  • 2 κουταλιές (μαύρη) ζάχαρη
  • Χυμό από ½ φρέσκο-στυμμένο lime
  • 1/3 κούπα τσάι Moroccan Mint (1-2 κουταλιές φύλλα , Φυσικό μεταλλικό νερό)
  • 1/3 κούπα άσπρο ρούμι

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάστε το τσάι και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάλτε το στο ψυγείο.
  • Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού.
  • Προσθέστε αρκετό θρυμματισμένο πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ.
  • Ανακατέψτε και γεμίστε με τσάι Moroccan Mint ή κλασσικό Gunpowder αφού σουρώσετε τα φύλλα.
  • Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

Παραλλαγές:

Παραπάνω δίνουμε την δικιά μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε το teajito στα μέτρα σας. Χρησιμοποιήστε άσπρη ζάχαρη αν δεν σας βρίσκεται μαύρη ή λεμόνι αν δεν έχετε lime. Στην υγειά σας!!

Αυτά τα ψωμάκια με Rooibos και σταφίδες, αφήνουν μια γλυκιά γεύση μελιού και συνοδεύουν υπέροχα τα γεύματα αλλά και το πρωινό μας.

- Υλικά για 12 ψωμάκια
- Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Υλικά:
1 και ¼ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας rooibos
2 και ¼ κουταλιές σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο, λιωμένο και κρύο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 και ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για το ζύμωμα)
½ του φλιτζανιού σταφίδες
 

  1. Ετοιμάστε το rooibos στο μπρίκι σας και αφήστε το για 7 λεπτά μέσα στο καυτό νερό. Στραγγίξετε το rooibos και αφήστε το να κρυώσει τόσο όσο το δέχεται το χέρι σας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το ¼ του ζεστού rooibos, τη μαγιά, το μέλι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε το για 10 λεπτά και αφήστε το μέχρι να γίνει αφράτο.
  2. Ανακατέψτε το υπόλοιπο rooibos, το αλάτι, 2 φλιτζάνια αλεύρι και τις σταφίδες. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι κουταλιά- κουταλιά ανακατεύοντας μέχρι να πλάθεται καλά και να μην κολλά στις άκρες του μπολ. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι αλλά αν νομίζετε ότι το χρειάζεται όλο μπορείτε να το βάλετε.
  3. Γυρίστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Βάλτε τη σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ και σκεπάστε τη με μεμβράνη κουζίνας για 1 ώρα, ή μέχρι να τη δείτε να διπλασιάζεται σε μέγεθος.
  4. Γυρίστε τη ζύμη αφού διπλασιαστεί σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τη σε 4 κομμάτια. Κόψτε κάθε κομμάτι σε 3 μικρότερα κομμάτια. Πλάστε τα στρογγυλά, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και σκεπάστε τα με καθαρή πετσέτα κουζίνας να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήστε τα για 20 – 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν  χρυσό-καφέ χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν ή απολαύστε τα ζεστά.

Page 1 of 3

Please publish modules in offcanvas position.