Παραδοσιακό Ινδικό Μαύρο Τσάι με Μπαχαρικά και Μυρωδικά

Το Chai είναι πολύ πλούσιο σε γεύση και υλικά και καταναλώνεται εδώ και αιώνες σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά στην Ινδία από όπου προέρχεται. Στην βασική του εκδοχή, το Chai αποτελείται από μαύρο τσάι συνδυασμένο με μπαχαρικά όπως κανέλα, ginger, κάρδαμο, γαρίφαλο και μαύρο πιπέρι και πίνεται κυρίως με γάλα και αρκετή ζάχαρη. Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης είναι απαραίτητη για να αναδείξει τη γεύση των μπαχαρικών. 

Η λέξη Chai προφέρεται και είναι συνώνυμη με την γενικότερη χρήση της λέξης «τσάι» παρόλο που το τσάι και το τσάι μπαχαρικών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο διαφοροποιούνται (tea – chai). Στην χώρα μας, δεν υπάρχει λέξη που να διαφοροποιεί το τσάι (tea) από το τσάι με μπαχαρικά (chai) παρόλο που αφορά δυο εντελώς διαφορετικές τεχνικές και φιλοσοφίες όπως και με των καφέ. Άλλο espresso και άλλο cappuccino. 

Χρόνος Προετοιμασίας: 
10 λεπτά 

Υλικά:
3 κουταλιά του γλυκού μαύρο τσάι Black Chai Tea (HNT-1117) 
1 - 2 φλιτζάνια φυσικό μεταλλικό νερό 
3 - 6 κουταλιές του γλυκού μαύρη ζάχαρη ή 2-3 κουταλιές μέλι 
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε το τσάι, το φυσικό μεταλλικό νερό και το γάλα σε μία κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι που να πλησιάσει το σημείο βρασμού. 
Ελαττώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά. 
• Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη ή το μέλι. 
• Αφού το σουρώσουμε, σερβίρουμε σε μεγάλες κούπες και απολαμβάνουμε τη γεύση και το άρωμα του παραδοσιακού Ινδικού Chai. 


Παρατηρήσεις:
Παραπάνω δίνουμε την δικιά μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε το στα μέτρα σας. 

 

Please publish modules in offcanvas position.