Ελαφριά και Τραγανά Μπισκότα γιασεμιού. Γευστικός συνδυασμός για το απογευματινό σας τσάι.
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά + 10 λεπτά στο φούρνο
Ποσότητα : Περίπου 36 Μπισκότα
Υλικά:
- 3 κουταλιές του γλυκού Τσάι Γιασεμιού
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού Θρυμματισμένα φύλλα Τσάι Γιασεμιού
- 1 1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 / 2 φλιτζάνι Bούτυρο
- 1 / 2 φλιτζάνι Ζάχαρη
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού το μπέικιν πάουντερ (Baking Powder)
- 1 αυγό, Λίγο αλάτι και Ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προσθέτουμε για 5 λεπτά 3 κουταλάκι του γλυκού Τσάι γιασεμιού σε 1 / 4 του φλιτζανιού νερό. Το νερό πρέπει να έχει θερμοκρασία περίπου 80 βαθμούς Κελσίου
- Αφήνουμε να κρυώσει για να το προσθέσουμε αργότερα στην ζύμη μας.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ένα.
- Προσθέτουμε ένα αυγό και το χτυπάμε μέσα στο μπολ μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει αφρός.
- Προσθέτουμε Αλεύρι, και 6 κουταλιές από το τσάι γιασεμί που φτιάξαμε νωρίτερα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και θρυμματίζουμε 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού από φύλλα τσάι γιασεμιού.
- Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε την ζύμη σε μορφή κορμού πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Τα καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η ζύμη να σφίξη (περίπου 1 ώρα).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου
- Κόβουμε προσεχτικά την ζύμη μας σε φέτες και ακουμπάμε σε καινούργιο φύλλα λαδόκολλας
- Βάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν ανοιχτό καφέ.
- Πασπαλίζουμε τα cookies με ζάχαρη.
Παρατηρήσεις:
Παραπάνω δίνουμε την δική μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε τη στα μέτρα σας. Προσθέστε υλικά της αρεσκείας σας και απολαύστε μια πραγματικά ξεχωριστή και γευστική συνταγή.