Ψωμάκια με Rooibos και Σταφίδες

Print

Αυτά τα ψωμάκια με Rooibos και σταφίδες, αφήνουν μια γλυκιά γεύση μελιού και συνοδεύουν υπέροχα τα γεύματα αλλά και το πρωινό μας.

- Υλικά για 12 ψωμάκια
- Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Υλικά:
1 και ¼ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας rooibos
2 και ¼ κουταλιές σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο, λιωμένο και κρύο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 και ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για το ζύμωμα)
½ του φλιτζανιού σταφίδες
 

  1. Ετοιμάστε το rooibos στο μπρίκι σας και αφήστε το για 7 λεπτά μέσα στο καυτό νερό. Στραγγίξετε το rooibos και αφήστε το να κρυώσει τόσο όσο το δέχεται το χέρι σας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το ¼ του ζεστού rooibos, τη μαγιά, το μέλι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε το για 10 λεπτά και αφήστε το μέχρι να γίνει αφράτο.
  2. Ανακατέψτε το υπόλοιπο rooibos, το αλάτι, 2 φλιτζάνια αλεύρι και τις σταφίδες. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι κουταλιά- κουταλιά ανακατεύοντας μέχρι να πλάθεται καλά και να μην κολλά στις άκρες του μπολ. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι αλλά αν νομίζετε ότι το χρειάζεται όλο μπορείτε να το βάλετε.
  3. Γυρίστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Βάλτε τη σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ και σκεπάστε τη με μεμβράνη κουζίνας για 1 ώρα, ή μέχρι να τη δείτε να διπλασιάζεται σε μέγεθος.
  4. Γυρίστε τη ζύμη αφού διπλασιαστεί σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τη σε 4 κομμάτια. Κόψτε κάθε κομμάτι σε 3 μικρότερα κομμάτια. Πλάστε τα στρογγυλά, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και σκεπάστε τα με καθαρή πετσέτα κουζίνας να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήστε τα για 20 – 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν  χρυσό-καφέ χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν ή απολαύστε τα ζεστά.