Μοχίτο Πράσινου Τσαγιού!

Ο καιρός άνοιξε και ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο πιο...καλοκαιρινά! 
Σας προτείνουμε λοιπόν μια γνωστή σε όλους γεύση, το mojito, αλλά κάπως διαφορετικό.  Το Μοχίτο (mojito) είναι ένα παραδοσιακό Κουβανέζικο κοκτέιλ που φτιάχνεται με δυόσμο, ρούμι, μαύρη ζάχαρη, lime και σόδα.  Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε την συνταγή και να δημιουργήσουμε το teajito με γεύση δυόσμου που προέρχεται από τα φύλλα τσαγιού του Moroccan Mint, πετυχαίνοντας έτσι μία απρόσμενη ελαφριά γεύση που θα σας ταξιδέψει ή στο Morocco ή στην Κούβα! Εάν χρησιμοποιήσετε περισσότερο ρούμι τότε ετοιμαστείτε για Κούβα αλλιώς η πιο ελαφριά μορφή του, σας εξασφαλίζει εισιτήριο για Morocco...

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά  
Χρόνος παραμονής στο ψυγείο: 4 ώρες
Υλικά:

  • 2 μεγάλα φύλλα Δυόσμου
  • 2 κουταλιές (μαύρη) ζάχαρη
  • Χυμό από ½ φρέσκο-στυμμένο lime
  • 1/3 κούπα τσάι Moroccan Mint (1-2 κουταλιές φύλλα , Φυσικό μεταλλικό νερό)
  • 1/3 κούπα άσπρο ρούμι

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάστε το τσάι και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάλτε το στο ψυγείο.
  • Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού.
  • Προσθέστε αρκετό θρυμματισμένο πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ.
  • Ανακατέψτε και γεμίστε με τσάι Moroccan Mint ή κλασσικό Gunpowder αφού σουρώσετε τα φύλλα.
  • Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

Παραλλαγές:

Παραπάνω δίνουμε την δικιά μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε το teajito στα μέτρα σας. Χρησιμοποιήστε άσπρη ζάχαρη αν δεν σας βρίσκεται μαύρη ή λεμόνι αν δεν έχετε lime. Στην υγειά σας!!

Please publish modules in offcanvas position.