Κρέμα καραμελέ με πράσινο τσάι

Η επιπρόσθετη γεύση του πράσινου τσαγιού δίνει σε αυτό το υπέροχο γλυκό ακόμα πιο ντελικάτη γεύση.

Υλικά για την καραμέλα:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού νερό 

Υλικά για την κρέμα:
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι πράσινο τσάι (προτιμήστε το Sencha ή το Bancha)
¾ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
½ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κόκκο βανίλιας σπασμένο ή βανίλια εμπορίου άσπρη σε σκόνη
3 αυγά ολόκληρα
2 ασπράδια 

 Ζεστάνετε το φούρνο στους 160ο C

  1. Σε μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα, το τσάι, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και για επιπλέον γεύση ρίξτε τα φύλλα του τσαγιού που έμειναν στο σουρωτήρι σας μετά την ετοιμασία του. Κρατήστε τα στην κατσαρόλα μέχρι να βράσει το μίγμα και μετά σουρώστε τα.
  2. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέστε μικρή ποσότητα από το ζεστό μίγμα γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο ζεστό μίγμα γάλακτος. Γεμίστε μικρές φόρμες μέχρι τα ¾ .
  3.  Βάλτε τις φόρμες σε ταψί και ρίξτε ζεστό νερό μέχρι τη μέση τους. Ψήστε για 10-15 λεπτά για μικρές φόρμες  ή για 20-30 λεπτά για φόρμες των 175 ml. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, βάλτε ένα λεπτό μαχαίρι στη μέση της φόρμας. Αν βγει χωρίς υπολείμματα κρέμας τότε είναι έτοιμο. Βγάλτε τις φόρμες από το νερό και αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσουν λίγο βάλτε το λεπτό μαχαίρι στις άκρες της φόρμας για να πάρει λίγο αέρα και βάλτε ένα μικρό πιατάκι από πάνω. Αναποδογυρίστε τη φόρμα ώστε να πέσει η κρέμα στο πιατάκι. Αν δεν τις  σερβίρετε αμέσως τοποθετήστε τις στο ψυγείο σας.

Please publish modules in offcanvas position.