Αυτά τα ψωμάκια με Rooibos και σταφίδες, αφήνουν μια γλυκιά γεύση μελιού και συνοδεύουν υπέροχα τα γεύματα αλλά και το πρωινό μας.

- Υλικά για 12 ψωμάκια
- Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Υλικά:
1 και ¼ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας rooibos
2 και ¼ κουταλιές σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο, λιωμένο και κρύο
1 κουταλιά σούπας αλάτι
2 και ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για το ζύμωμα)
½ του φλιτζανιού σταφίδες
 

  1. Ετοιμάστε το rooibos στο μπρίκι σας και αφήστε το για 7 λεπτά μέσα στο καυτό νερό. Στραγγίξετε το rooibos και αφήστε το να κρυώσει τόσο όσο το δέχεται το χέρι σας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το ¼ του ζεστού rooibos, τη μαγιά, το μέλι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε το για 10 λεπτά και αφήστε το μέχρι να γίνει αφράτο.
  2. Ανακατέψτε το υπόλοιπο rooibos, το αλάτι, 2 φλιτζάνια αλεύρι και τις σταφίδες. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι κουταλιά- κουταλιά ανακατεύοντας μέχρι να πλάθεται καλά και να μην κολλά στις άκρες του μπολ. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι αλλά αν νομίζετε ότι το χρειάζεται όλο μπορείτε να το βάλετε.
  3. Γυρίστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Βάλτε τη σε ελαφρώς αλευρωμένο μπολ και σκεπάστε τη με μεμβράνη κουζίνας για 1 ώρα, ή μέχρι να τη δείτε να διπλασιάζεται σε μέγεθος.
  4. Γυρίστε τη ζύμη αφού διπλασιαστεί σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε τη σε 4 κομμάτια. Κόψτε κάθε κομμάτι σε 3 μικρότερα κομμάτια. Πλάστε τα στρογγυλά, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και σκεπάστε τα με καθαρή πετσέτα κουζίνας να φουσκώσουν για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήστε τα για 20 – 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν  χρυσό-καφέ χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν ή απολαύστε τα ζεστά.

Ελαφριά και Τραγανά Μπισκότα γιασεμιού.  Γευστικός συνδυασμός για το απογευματινό σας τσάι.

Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά + 10 λεπτά στο φούρνο

Ποσότητα : Περίπου 36 Μπισκότα

Υλικά:

  • 3 κουταλιές του γλυκού Τσάι Γιασεμιού
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού Θρυμματισμένα φύλλα Τσάι Γιασεμιού
  • 1 1 / 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 / 2 φλιτζάνι Bούτυρο
  • 1 / 2 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού το μπέικιν πάουντερ (Baking Powder)
  • 1 αυγό,  Λίγο αλάτι και Ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

  • Προσθέτουμε για 5 λεπτά 3 κουταλάκι του γλυκού Τσάι γιασεμιού σε 1 / 4 του φλιτζανιού νερό. Το νερό πρέπει να έχει θερμοκρασία περίπου 80 βαθμούς Κελσίου
  • Αφήνουμε να κρυώσει για να το προσθέσουμε αργότερα στην ζύμη μας.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ένα.
  • Προσθέτουμε ένα αυγό και το χτυπάμε μέσα στο μπολ μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει αφρός.
  • Προσθέτουμε Αλεύρι, και 6 κουταλιές από το τσάι γιασεμί που φτιάξαμε νωρίτερα.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και θρυμματίζουμε 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού από φύλλα τσάι γιασεμιού.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε την ζύμη σε μορφή κορμού πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Τα καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η ζύμη να σφίξη (περίπου 1 ώρα).
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου
  • Κόβουμε προσεχτικά την ζύμη μας σε φέτες και ακουμπάμε σε καινούργιο φύλλα  λαδόκολλας
  • Βάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν ανοιχτό καφέ.
  • Πασπαλίζουμε τα cookies με ζάχαρη.

 

Παρατηρήσεις:

Παραπάνω δίνουμε την δική μας συνταγή.  Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε τη στα μέτρα σας.  Προσθέστε υλικά της αρεσκείας σας και απολαύστε μια πραγματικά ξεχωριστή και γευστική συνταγή.

Το Chai είναι πολύ πλούσιο σε γεύση και υλικά και καταναλώνεται εδώ και αιώνες σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά στην Ινδία από όπου προέρχεται. Στην βασική του εκδοχή, το Chai αποτελείται από μαύρο τσάι συνδυασμένο με μπαχαρικά όπως κανέλα, ginger, κάρδαμο, γαρίφαλο και μαύρο πιπέρι και πίνεται κυρίως με γάλα και αρκετή ζάχαρη. Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης είναι απαραίτητη για να αναδείξει τη γεύση των μπαχαρικών. 

Η λέξη Chai προφέρεται και είναι συνώνυμη με την γενικότερη χρήση της λέξης «τσάι» παρόλο που το τσάι και το τσάι μπαχαρικών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο διαφοροποιούνται (tea – chai). Στην χώρα μας, δεν υπάρχει λέξη που να διαφοροποιεί το τσάι (tea) από το τσάι με μπαχαρικά (chai) παρόλο που αφορά δυο εντελώς διαφορετικές τεχνικές και φιλοσοφίες όπως και με των καφέ. Άλλο espresso και άλλο cappuccino. 

Χρόνος Προετοιμασίας: 
10 λεπτά 

Υλικά:
3 κουταλιά του γλυκού μαύρο τσάι Black Chai Tea (HNT-1117) 
1 - 2 φλιτζάνια φυσικό μεταλλικό νερό 
3 - 6 κουταλιές του γλυκού μαύρη ζάχαρη ή 2-3 κουταλιές μέλι 
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε το τσάι, το φυσικό μεταλλικό νερό και το γάλα σε μία κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι που να πλησιάσει το σημείο βρασμού. 
Ελαττώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά. 
• Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη ή το μέλι. 
• Αφού το σουρώσουμε, σερβίρουμε σε μεγάλες κούπες και απολαμβάνουμε τη γεύση και το άρωμα του παραδοσιακού Ινδικού Chai. 


Παρατηρήσεις:
Παραπάνω δίνουμε την δικιά μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε το στα μέτρα σας. 

 

Μια απλή συνταγή που αναμιγνύει δύο πασίγνωστα βότανα που φημίζονται για την υπέροχη γεύση τους και τις ηρεμιστικές τους ιδιότητες. Επιλέξαμε την “λεμονάτη” λουίζα και την λεβάντα που έχει πιο λουλουδάτη “floral-tasting” γεύση, για ένα υγιεινό, γευστικό ρόφημα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Χρόνος Προετοιμασίας: 
5 λεπτά προετοιμασία 

Υλικά για μία κούπα:
5-6 φύλλα λουίζας 
1 1/2 κουταλιά του γλυκού λεβάντα
1 κούπα φυσικό μεταλλικό νερό 
1 κουταλιά του γλυκού μέλι 


Υλικά για ένα λίτρο:
1 κούπα φύλλα λουίζας 
3 κουταλιές της σούπας λεβάντα
1 λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό 
1 κουταλιά της σούπας μέλι 



Εκτέλεση:
Βράστε το φυσικό μεταλλικό νερό στους απαιτούμενους βαθμούς (100° Κελσίου ) και κατόπιν ρίξτε τα φύλλα λουίζας και τα άνθη λεβάντας
Αφήστε τα να βγάλουν το άρωμα τους για 4-5 λεπτά και αφού το σουρώσετε και το σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα, προσθέστε το μέλι. 
Χαλαρώστε και απολαύστε το.


Παραλλαγές:
Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο ακόμα και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη. 

Παραπάνω δίνουμε την δική μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε τη στα μέτρα σας. Χρησιμοποιήστε απλή ζάχαρη ή μαύρη αν δεν σας βρίσκεται καλό μέλι. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο ακόμα και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη. 

 

Page 2 of 3

Please publish modules in offcanvas position.