Τσάι... ένα όμορφο τελετουργικό

Το να απολαμβάνεις ένα φλιτζάνι τσάι είναι ένα όμορφο τελετουργικό. Αντίθετα από άλλα τρόφιμα, το τσάι χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία του. Χρειάζεται να το αφήσετε να βγάλει αρμονικά τα αρώματα του στο φλιτζάνι και στην ατμόσφαιρα γύρω σας, μέχρι το νερό να αποκτήσει σιγά σιγά ένα όμορφο λαμπερό χρώμα αποκαλύπτοντας μία έκπληξη για τις αισθήσεις σας! 

Το τσάι έχει μεγάλη ιστορία και σχετίζεται με τα εκλεκτότερα και τα πιο ντελικάτα προϊόντα. Για αιώνες, σε πολλούς πολιτισμούς, ήταν ένα κέρασμα που απολάμβαναν μόνο οι ανώτερες κάστες ανθρώπων στα καλύτερα και ακριβότερα πορσελάνινα σερβίτσια. Στις μέρες μας είναι πολύ πιο εφικτό σε όλους μας να το απολαύσουμε. 

Όταν ένας φίλος σας καλεί να απολαύσετε ένα τσάι δεν νοιώθετε πιο ξεχωριστός από όταν σας λεει να πάτε για ένα καφέ? Πίνοντας τσάι με φίλους σημαίνει ότι έχετε και θέλετε να περάσετε το χρόνο σας μαζί τους. Πίνοντας τσάι μόνος σημαίνει πως αφιερώνεται στον εαυτό σας το χρόνο που του αξίζει και διοργανώνοντας ένα πάρτι με τσάι καλώντας φίλους, σημαίνει πως θα τους προσφέρετε ένα εξαιρετικό τελετουργικό με ρίζες που προέρχονται από το μακρινό παρελθόν. Το σίγουρο είναι πως όταν γιορτάζεις με τσάι, δημιουργείς μια ειδική περίσταση που κάνει τον κάθε καλεσμένο να νιώθει ξεχωριστός. 

Μπορεί η παρασκευή του τσαγιού να θέλει λίγη παραπάνω προσπάθεια, όμως ευτυχώς δεν είναι δύσκολο και ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει στην καθημερινή του ζωή κάνοντας το αγαπημένη συνήθεια.

Please publish modules in offcanvas position.