Μέλι και τσάι....

Το μέλι ήταν ανέκαθεν αγαπημένο τρόφιμο, κάνοντας εμφανίσεις ως γλυκαντικό συστατικό σε αρχαία κείμενα συνταγών για κέικ και άλλα γλυκά και φαγητά, αλλά και ως φαρμακευτικό συστατικό. Το βρίσκουμε ως εναλλακτικό γλυκαντικό σχεδόν πάντα σε σερβιρισμένο τσάι, δίπλα στους κύβους της ζάχαρης. Αν και η προσθήκη ζάχαρης ή μελιού μπορεί να μην αρέσει σε αυτούς που προτιμούν το τσάι τους σκέτο, είναι πραγματικά μια πολύ ευχάριστη προσθήκη στο ήδη μοσχομυριστό τσάι μας. 

Το μέλι παράγεται σε πολλές ποικιλίες προσφέροντας η καθεμία την ξεχωριστή, μοναδική της γεύση. Το χρυσό σιρόπι του μελιού παράγεται από τις μέλισσες που συλλέγουν το νέκταρ διάφορων λουλουδιών. Η γεύση του μελιού αλλάζει ανάλογα με το λουλούδι από όπου συλλέγεται το μέλι. Στην Ελλάδα οι γνωστότερες ποικιλίες μελιού είναι το θυμαρίσιο, το μέλι από έλατο, το μέλι ανθέων. 

Το μέλι με την πάροδο του καιρού χάνει τη ρευστότητα του και γίνεται σκληρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει, είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο όπου η γλυκόζη που υπάρχει στο μέλι δημιουργεί κρυστάλλους. Απλά βυθίστε το βάζο με το μέλι σε ζεστό νερό και θα επανέλθει στην ρευστή μορφή του. 

Το μέλι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Λόγω της απολύτου φυσικής του κατάστασης, το μέλι δεν πιάνει μικροοργανισμούς και φυλάσσεται πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά είναι καλύτερα να μην δίνουμε μέλι σε άτομα ηλικίας κάτω του ενός έτους. 

Προτάσεις:

Προτέινουμε να δοκιμάσετε το μέλι με τις παρακάτω ποικιλίες τσαγιού: China OolongΤσάι Γιασεμί Jasmine Chung HaoHoneybushVerbena Ginger (Λουίζα Τζίντζερ)Rooibos (Ροιμπός)Gunpowder "Temple Of Heaven" (βιολογικό).

Please publish modules in offcanvas position.