Το Τσάι Προέρχεται από το Ίδιο Φυτό

Το πράσινο, μαύρο λευκό, ουλονγκ και pu erh τσάι προέρχεται από το ίδιο φυτό. Οι διαφορές προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται. Στο μάζεμα του τσαγιού, τα πολύ καλής ποιότήτας τσάγια μαζεύονται με το χέρι.

Η πρώτη σοδειά του τσαγιού, τα πρώτα φύλλα και τα μπουμπούκια μας δίνουν το άσπρο τσάι. Το άσπρο τσάι είναι πολύ ελαφρύ στη γεύση και είναι ευρέως γνωστό για την περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει. 

Μετά από ελαφριά επεξεργασία παίρνουμε το πράσινο τσάι το οποίο μένει περισσότερο χρόνο στο δέντρο και μαζεύεται αργότερα όταν είναι έτοιμο να μας προσφέρει την πλούσια γεύση του, κάτι που το κάνει το πιο δημοφιλές τσάι στον κόσμο. 

Μετά από ακόμα περισσότερη επεξεργασία παίρνουμε το Oolong τσάι, κάτι μεταξύ πράσινου και μαύρου τσαγιού. 

Το μαύρο τσάι τέλος είναι πολύ πιο δυνατό με πολύ πλούσια γεύση και αφήνεται να ωριμάσει πολύ περισσότερο καιρό από τα υπόλοιπα. Για να ωριμάσει στεγνώνετε μέχρι και 300 φορές σε μπαμπού καλάθια όπου παίρνει και το σκούρο χρώμα του.

Please publish modules in offcanvas position.