Τσάι - Πράσινο, Μαύρο, Λευκό, και Oolong

 

Πράσινο Τσάι:

Το πράσινο τσάι είναι ένα τσάι που έχει υποστεί πολύ λίγη οξείδωση στη διαδικασία παραγωγής του. Το πράσινο τσάι ενδύκνειται για την καλή λειτουργία του οργανισμoύ καθώς αποτελεί θεραπεία για πνευματικές και σωματικές διαταραχές. Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση και κουλτούρα το πράσινο τσαί βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κούρασης και του πονοκεφάλου καθώς και στην αυτοσυγκέντρωση. Το πράσινο τσάι περιέχει το 1/3 της καφείνης που περιέχετε στο μαύρο και πίνετε ευχάριστα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Oolong ή Wulong (Ουλονγκ):

Το Oolong είναι ένα παραδοσιακό Κινέζικο τσάι κάπου μεταξύ πράσινου και μαύρου σε διαδικασία οξείδωσης από 10% έως 70%. Τα φύλλα τσαγιού Oolong διακρίνονται, όταν είναι ξηρά, από τη μαύρη νηματοειδή εμφάνισή τους. Η λέξη "oolong" σημαίνει "μαύρος δράκος" ή "μαύρο φίδι" στα κινέζικα. Διάφοροι μύθοι περιγράφουν την προέλευση αυτού του περίεργου ονόματος. Σε έναν μύθο, ο ιδιοκτήτης μιας φυτείας τσαγιού φοβήθηκε και απομακρύνθηκε από τα ξηραμένα φύλλα τσαγιού του με την εμφάνιση ενός μαύρου φιδιού. Όταν επέστρεψε προσεκτικά αρκετές ημέρες αργότερα, τα φύλλα ήταν οξειδωμένα από τον ήλιο και έδωσαν έναν ευχάριστο προϊόν. 

Μαύρο Τσάι :

Το μαύρο τσάι είναι το γνωστότερο τσάι σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την καταγωγή του και την ποιότητα του. Το βρίσκουμε σαν χρυσό αρωματικό Darjeeling aλλά και σαν σκούρο και βαρύ Assam. To μαύρο προέρχεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο αλλά διαφέρει στον τρόπο παραγωγής του. Το μαύρο τσάι κατέχει τη δική του θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της ποιότητας του και της επιβλητικής του γεύσης. 

Λευκό Τσάι:

Το άσπρο τσάι παράγεται σε μικρή κλίμακα στην Κίνα και στην Ινδία. Είναι το λιγότερο επεξεργασμένο από όλα τα είδη τσαγιού. Τα μπουμπούκια κόβονται πριν ανοίξουν και απλά αφήνονται να αποξηρανθούν. Τα μπουμπούκια έχουν σχεδόν ασημί χρώμα και προσφέρουν ελαφρύ και απαλό άρωμα στο τσάι. 

Pu erh (Κόκκινο Τσάι):

Το Pu-erh είναι ένα πολύ γνωστό τσάι από το γεγονός ότι τα φύλλα του είναι πεπιεσμένα και από το ότι ωριμάζει τέλεια για να δώσει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης το τσάι αποκτά σκούρο χρώμα και γλυκύτερη γεύση. Συχνά τα πεπιεσμένα φύλλα του pu-erh συσκευάζονται σε μορφή τούβλων για να αποφεύγεται η υγρασία. To pu-erh πωλείται ως τσάι αδυνατίσματος ή χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό σε έτοιμα μείγματα του εμπορίου γιατί βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού. Πίνοντας pu-erh στοχεύουμε στην μείωση της χοληστερίνης του αίματος και στην μείωση του επιπέδου των λιπιδίων. 

Αρωματισμένα Τσάγια:

Τα αρωματισμένα τσάγια δημιουργούνται όταν αναμιγνύουμε τις γεύσεις και τα αρώματα στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας τους, πριν το τσάι να συσκευαστεί. Στα αρωματισμένα με γιασεμί τσάγια προσθέτουμε ολόκληρα μπουμπούκια γιασεμιού στο πράσινο ή στο Oolong τσάι. Στα μαύρα τσάγια από την Κίνα ή την Σρί Λάνκα που είναι εμπλουτισμένα με γεύσεις φρούτων, προσθέτουμε αιθέρια έλαια φρούτων.

Please publish modules in offcanvas position.