Οδηγίες Βρασμού Τσαγιού

 

Το κάθε τσάι θέλει το δικό του χειρισμό ώστε να αποδώσει στο μέγιστο την μοναδική του γεύση. Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλυτζάνι τσάι είναι πολύ βασικό το νερό που χρησιμοποιείται να έχει πολύ οξυγόνο. Όταν βράσει το νερό, το οξυγόνο απελευθερώνεται στον αέρα, γιαυτό πρέπει να μην το βράζετε πολύ. 

Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95-100 βαθμών C ( 200 βαθμών F ). Το πράσινο και το άσπρο τσάι, χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία. Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του. 

Πρώτα λοιπόν ζεσταίνουμε το νερό μας στους απαιτούμενους βαθμούς και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι για όση ώρα αναγράφεται στο σακουλάκι. Δεν βράζουμε το νερό μαζί με τα φύλλα του τσαγιού.
 



 

 

κουταλιά / ές

κελσίου

λεπτά

Μαύρο Τσάι

1

100

3-5

Pu erh

1

100

4-5

Oolong Τσάι

1-2

65-90

2-5

Πράσινο Τσάι

1

65-80

2-4

Άσπρο Τσάι

2

70

4-7

Τσάι Βοτάνων

2

100

8-10 

Rooibos

1

100

4-5

Honeybush

1

100

4-5

Lapacho

1

100

4-5

Mate

1

100

6-8

Please publish modules in offcanvas position.